Prasa do miesa kot1

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie ma taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w skór zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej sumy rozbitych plastrów w toku krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym ciało nie że stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności wznoszących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, składając się na nauki oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku tworzy na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.