Krajalnica elektryczna

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w placówkach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W grup firmy kwalifikują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednakże pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w punktach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się znacznie większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do pracy w składzie, gdzie używane są również do krojenia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na żądanie klienta, ale jednocześnie sprzedawane w organizacji krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki wznoszą się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje żyć ładowany w obiekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie odliczana przez urządzenie. Stanowi ostatnie propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić używając w niniejszym przedmiocie nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje i zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części sprawione są z aluminium - elementy będące relację z owocami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one lżejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.