Bitki wolowe ile dusic

Lub pewno żyć piękna smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, pragnie być dobrze roztłuczony - na tyle, by mięso było się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a również nie tak szybko, by kotlet nie był za mały, inaczej wyda na soczystości. Więcej w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w znaczącej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, aby osiągnęło odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej zawartości kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich ciało nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w biznesach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można szybko opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w ogromnej miary, czy z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle dostępna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde nasze kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i szybko, wtedy nie posiada doskonalszego wyjścia, gdy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi więc taki wysoki koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w życiu w czystości, także nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.