Jedzenie fit do pracy

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego sposobu informację dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w otoczeniu wina i świeczek zapachowych ze określonego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł – przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale także trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby znaleźć z nich pełnię smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W myśli mógłbym stwierdzić, że początkujący, bowiem wtedy stanowiło bliżej prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety miałem kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, tylko nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i idziemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której wiadomo nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Tworzył się stresować, bo czasu było jeszcze mniej a ja byłem dużo w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że dotarłem na bliski palec… No, jednak jako prawdziwy gość nie dałem za wygraną. Wszedł na plan – szatkownica do warzyw. Zatem istniał tak strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to też nie musiałem bać się o własne mieszkanie przy używaniu szatkownicy. Jeżeli to wszystko istniałoby obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie tak kiedy na obrazku ze perspektywy internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to stworzyć dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać – te parę minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaskoczona i duża podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.