Czyrak antybiotykoterapia

Własne środki masowego przekazu wielokrotnie już alarmowały opinię publiczną, że przy masowej produkcji mięsa przez hurtownie drobiu używa się antybiotyki, hormony i sterydy. Faszerowanie ptactwa hodowlanego tymi podstawami ma przyśpieszyć wzrost masy zwierząt, aby mięso wynikające spośród ich ciał szybciej trafiło do sprzedaży. Policja stara się likwidować nielegalne wytwórnie antybiotyków dedykowanych hurtowniom drobiu, które w krajach byłego Związku Radzieckiego dostaje się podobno w wielkich ilościach przechodzących w kolory. Zawierające duże dla zdrowia hormony, sterydy i antybiotyki mięso drobiowe zostają przyswojone przez organizm ludzkim, a wtedy kumulują, co wpływa toksycznie na zarabianie człowieka.

Błyskawiczne przyrosty masy kurcząt na fermach przemysłowych są bezpośrednim efektem karmienia ptactwa hodowlanego wysokobiałkowymi paszami naszpikowanymi sterydami, które drastycznie zwiększają ich smak, lecz także degenerują układ immunologiczny. Więc z zmianie powoduje, iż kurczakom wytwarza się antybiotyków mając zapobiec infekcjom, ale antybiotykoterapia dostarcza do dewastacji wątroby zwierząt i wreszcie do ich śmierci około szóstego tygodnia życia. Brutalna egzystencja kurcząt w hodowlach drobiu naznaczona jest ogromnym cierpieniem, ale wielu klientów pragnących jedynie kupować więcej za mniej nie uważa na prawe i zdrowotne konsekwencje omawianego procederu.

Oficjalnie rzecz ujmując, dopuszczalne jest oferowane zwierzętom hodowlanym antybiotyków ale i wyłącznie w faktu ich wady. Niestety, w rzeczywistości nielegalny handel antybiotykami weterynaryjnymi rośnie także jest daleko prawdopodobnie, że właściwie każda sztuka mięsa z sprzedających artykuły do bliskich sklepów ma w tkankach antybiotyki. Szkodliwość antybiotyków, hormonów tudzież sterydów w spożywanym posiłku mięsnym jest jednoznaczna, zaś istnienie tegoż zjawiska musi być nie tylko uświadamiane konsumentom, lecz też powinno być się obiektem zainteresowania firmy będących chronić dobre zdrowie. Przykrą uwagą jest fakt, iż pisana na częstą skalę żywność przestała być już źródłem wartości odżywczych, lecz zatrzymuje się śmiercionośną trucizną.